Kako mladi Mjesec djeluje na nas

Mjesec je Zemljino najbliže nebesko tijelo i satelit koji je okruži u 28 dana

Opće je poznato da se plima i oseka izmjenjuju zbog gravitacijskih sila koje se nalaze između Zemlje, Mjeseca i Sunca, kao i činjenica da Mjesec ima utjecaj na Zemlju i živote njenih bića.

S obzirom da je voda najvažniji dio našega tijela, odnosno da čini čak oko 70-80 % ljudskog tijela, a da Mjesec ima snagu pomicanja velikih mora i oceana, možemo zaključiti da sigurno isto tako ima utjecaj i na vodu od koje smo i mi sačinjeni, a time i na nas same.

Astrološki gledano Mjesec je po važnosti na Zemljinom nebu Sunčev par.

Sunce daje svjetlost i toplinu, a Mjesec je prima, modificira i šalje dalje te na taj način jedan drugog podržavaju.

Mjesec je refleksija, reakcija na neku akciju.

On je naša duša, a ono što je u našoj duši je samo reakcija na stvari koje se događaju.

Iako je najvažnije, Sunce predstavlja samo naš svjesni dio koji iznosi oko 5 %, a Mjesec je onaj nesvjesni dio nas koji je daleko veći – čak 95 posto.

Mjesec predstavlja naše osjećaje, ono što sanjamo, ono što nam se događa neovisno od nas samih, kao i ono što nosimo u našem sjećanju.

Na objektivnoj razini:

Mjesec predstavlja našu majku, suprugu, ženu, domovinu, genetsko nasljeđe, plodnost, trudnu ženu, obitelj, kuću, stan, privatan posao, hranu, nepokretnu imovinu, sve što je intimno i osobno, početak i kraj života.

Na subjektivnoj – psihološkoj razini:

 Mjesec predstavlja naše emocije, podsvijest, dušu, naš unutarnji život, majčinsku ljubav, osjećaj bliskosti, brižnost, potrebu za njegom, potrebu za sigurnošću, prilagodljivost.

Zbog stalnog mijenjanja položaja prema Suncu i Zemlji, Mjesec je različito osvijetljen zbog čega se sa Zemlje mogu uočiti njegove četiri faze – mladi Mjesec (Mlađak), Prva četvrt, Pun Mjesec (Uštap), te Zadnja četvrt.

Svaka od četiri faze djeluje na svoj način na čovjeka i na prirodu. U ovom tekstu pozabavit ćemo se mladim Mjesecom i njegovim utjecajem na nas same.

Mladi Mjesec povećava našu svijest i povezan je s novim počecima

To je dobro vrijeme za planiranje, započinjanje novih projekata i poduzetništva.

Isto tako dobro je vrijeme za čišćenje organizma i otklanjanje loših navika.

Kuća natalnog horoskopa u kojoj se mladi Mjesec nalazi govori o području života koje će doći u prvi plan te o jačini i utjecaju Mjeseca na naše živote.

U nastavku teksta pronaći ćete objašnjenje utjecaja mladog Mjeseca na svaku od kuća natalnog horoskopa.

Mladi Mjesec u 1. kući

Ako mladi Mjesec prolazi vašom prvom kućom natalnog horoskopa, onda je vrijeme za osobne početke.

Sad su sve oči uprte u vas kako bi vidjeli što ćete učiniti.

Za vas je ovo sjajna prilika za započeti nove projekte. Za razliku od prošlog mladog Mjeseca koji je bio u vašoj 12. kući i kad ste imali potrebu za samoćom i povlačenjem, ovaj mladi Mjesec mogao bi vam donijeti sasvim nešto suprotno, zapanjujuće i prilično drukčije.

Sada se od vas traži da pojačate i pokažete svoje samopouzdanje na način koji dosad niste poznavali i da se svijetu pokažete u sasvim novom svjetlu.

Prva kuća ste vi, vaše lice, vaš izgled zbog čega biste mogli odlučiti promijeniti frizuru, svoj način šminkanja, kupiti novu odjeću potpuno drukčijeg stila od prijašnje.

Ovaj mjesec mogli biste biti emotivniji i ranjiviji nego inače, ali također i popularniji u društvu s kojim ćete opušteno uživati ako ne budete sve previše uzimali srcu.

Vaše raspoloženje moglo bi biti vrlo promjenjivo.

Mladi Mjesec u 2. kući

Dok je mladi Mjesec u vašoj drugoj kući natalnog horoskopa mogli biste više razmišljati o svojim osobnim vrijednostima te o svojem dohotku i financijama.

Mogla bi vas hvatati neobjašnjiva glad kako za hranom, tako i za trošenjem.

Ovo je vrijeme kada vaše financijsko poslovanje s bankama ili bogatim ljudima može doći u prvi plan. Ako do sad niste, sad je idealno vrijeme za odrediti plan štednje.

Mladi Mjesec u drugoj kući može donijeti potpisivanje novih projekata ili financijske situacije koje zahtijevaju ulaganje vašeg novca. Ova situacija se može činiti prilično hitnom, ali trebate znati da je ovo vrijeme koje sve čini intenzivnijim nego inače. Zbog toga bi bilo dobro zastati i ne brzati s ulaganjima te prije potpisivanja bilo kojeg dokumenta situaciju promotriti iz drugog kuta.

Mudra ulaganja u ovom razdoblju mogu donijeti dobit u sljedećih nekoliko tjedana, dok loše procijenjena ulaganja mogu donijeti velike gubitke u istom razdoblju.

Mladi Mjesec u 3. kući

Mladi Mjesec donosi dosta aktivnosti, kratkih izleta, telefonskih poziva i novih ideja.

Sad bi izazov mogao biti fokusiranje na jednu stvar jer će biti istovremeno više projekata i postojat će tendencija da se energija rasprši.

Od vas će se tražiti da razvrstate važno od nevažnoga i da primirite misli koje su u vrijeme mladog Mjeseca vrlo intenzivne.

Sada bi mogli imati više sluha za osjećaje drugih, ali također bi i svoje osjećaje mogli slobodnije izražavati, naročito prema obitelji i osobama iz svoje neposredne okoline.

Susreti s braćom i sestrama bi se mogli intenzivirati.

Ako očekujete neku važnu pošiljku ili telefonski poziv, oni bi sada mogli stići.

Mogli biste imati volje i želje za započeti neki vid školovanja i učenja čime bi povećali svoju mentalnu aktivnost.

Mladi Mjesec u 4. kući

Mladi Mjesec u četvrtoj kući u prvi plan stavlja obitelj, dom, roditelje i obiteljske odnose.

Mladi Mjesec ovdje donosi snažnu energiju – energiju vode, osjećaja, promjenjivosti i osjetljivosti.

Imat ćete potrebu pružanja pomoći, ali i prihvaćanja pomoći i podrške od drugih, a sve što budete radili bit će pod utjecajem emocija.

Sada bi se mogli odlučiti na čišćenje ili uređenje svojega doma, kao i na neki novi način organiziranja osobnog prostora.

Kako je ovo i kuća završetaka, idealno je vrijeme za završiti neke stvari.

Sada je potrebno započeti neke nove projekte, kao i uvesti velike, značajne promjene u vaše živote.

Postojat će snažna potreba za emocionalnom sigurnosti i bezuvjetnom ljubavi te za uspostavljanjem bliskih odnosa s dragim ljudima.

Mladi Mjesec u 5. kući

Ovdje će mladi Mjesec probuditi dijete u vama.

Vrijeme je da se zabavite, da uživate u svojim hobijima, da posjetite kazalište, da uživate u svojem omiljenom sportu.

Važno je da iskoristite sve što vam se svidi, da budete spontani i da oslobodite svoju kreativnost. 

Igrajte se sa svojom, ali i tuđom djecom.

Idealno je vrijeme za romantiku i romantične ljubavne priče, ali i za osnivanje obitelji s obzirom da je ovo kuća začeća i trudnoće.

Mladi Mjesec u 6. kući

Mladi Mjesec bi vam mogao skrenuti pažnju na vaše zdravlje i odnos prema tijelu te ako ste ih zanemarili sada ćete imati priliku uvesti neke promjene.

Moći ćete uvesti neki novi režim prehrane te se zapitati da li dovoljno spavate i odmarate.

Promjene ćete moći uvesti u svakodnevnim poslovima, kao i na radnom mjestu i s radnim kolegama.

S radnim kolegama možete započeti sasvim neki novi način komunikacije i suradnje, a ukoliko postoje problemi na poslu, sada je idealno vrijeme da potražite novi.

S obzirom da je ovo i kuća kućnih ljubimaca ne bi bilo loše obogatiti svoju obitelj još jednim članom – psom, mačkom, pticom ili možda ribicom.

Mladi Mjesec u 7. kući

Mladi Mjesec ovdje stavlja fokus na sve što je nasuprot nas, bilo da je riječ o bračnom partneru ili poslovnom partneru.

Svi ugovori, partnerstva, javni neprijatelji, borbe, sudovi, poslovi s javnošću sada mogu biti u centru vašeg zanimanja.

Ovo je zrelo vrijeme za pronalazak novog partnera ili za okrenuti novu stranicu sa sadašnjim partnerom.

U vrijeme mladog Mjeseca mogli biste osjetiti emocionalni naboj koji će pronaći svoj put i koji bi u velikoj mjeri mogao oblikovati daljnji smjer vašeg odnosa.

U poslu – s poslovnim partnerima, možda ćete trebati preispitati određene aspekte poslovanja, a naročito prirodu vašeg odnosa i koliko dobro poslujete zajedno.

Ovaj položaj mladog Mjeseca povećava vašu spremnost na suradnju i ustupke koje činite u odnosu s drugim ljudima. Sada ćete lakše razumjeti stajališta drugih ljudi te bi se stoga teški odnosi mogli popraviti, a dobri bi mogli postati još bolji.

Mladi Mjesec u 8. kući

Kako se osma kuća najčešće opisuje kao kuća vrijednosti drugih ljudi, ovaj mladi Mjesec bi mogao pokrenuti pitanja vezana za vaše financijsko stanje nakon ženidbe, za novčane rezultate poslovnog partnera kao i za nasljeđe.

Ovo je i kuća unutrašnje transformacije i dubokih istraživanja pa bi vas mlad Mjesec mogao potaknuti da u tom smislu okrenete novu stranicu u životu.

Sve što trebate nalazi se već u vama tako da je sada potrebno ispitati svoje dubine i jednostavno preraditi i obnoviti ono što se tamo već nalazi.

Vaši osjećaji sada će biti intenzivniji nego inače pa bi bilo dobro da se suzdržite bilo kakvih impulzivnih i ishitrenih poteza.

Vrlo je vjerojatno da će vaše seksualne potrebe biti pojačane i da ćete potražiti seksualno zadovoljstvo, intimnost i bliskost s drugom osobom.

Mladi Mjesec u 9. kući

Ovo je vrijeme kada biste mogli imati pojačanu potrebu za zabavom i kada biste mogli razmišljati o putovanjima u daleke krajeve.

Ako niste u mogućnosti putovati, onda biste se na neki način mogli povezati s ljudima iz inozemstva i učiti strani jezik ili jednostavno sanjariti o udaljenim mjestima na kojima biste željeli uživati.

Neki od vas bi mogli imati sudske sporove, a neki bi mogli razmišljati o budućim dugoročnim mogućnostima.

Visoko obrazovanje bi sada moglo postati vaša opcija. Mogli biste početi istraživati koji su vam fakulteti dostupni i na kojima biste mogli razviti svoje vještine i stvoriti si dugoročne prilike.

Kroz duhovnost, religiju i filozofiju mogli biste tragati za istinom i za smislom života te tražiti odgovor na pitanje „zašto i zbog čega postojimo“.

Mladi Mjesec u 10. kući

Ova kuća predstavlja najvišu točku u životu i pokazuje sliku koju o sebi želimo poslati u javnost.

Mladi Mjesec u ovoj kući mogao bi pokrenuti pitanje vaše karijere, vaših postignuća i rezultata, kao i vašeg mjesta na društvenoj ljestvici.

U centru vaše pažnje mogle bi se naći vaše ambicije te želja da budete zapaženi u javnosti.

Bit će vam vrlo bitno što drugi ljudi govore o vama kao i da steknete njihovo poštovanje.

Vrlo su izgledni kontakti s osobama visokog položaja i onima koji su na vlasti. Ove osobe sada mogu pomoći u karijeri ili u uspinjanju na društvenoj ljestvici, a također je moguće da dobijete javno priznanje za neka vaša postignuća.

Mladi Mjesec u 11. kući

Ovo je kuća koja označava naše prijatelje, savjetnike, organizacije, klubove, razna udruženja, ali i naše ideje, ciljeve, nadanja i planove za budućnost.

Za vrijeme mladog Mjeseca dobro je učiniti neke promjene i započeti neke radnje vezane za sve što ova kuća označava, kao na primjer uključiti se u novu interesnu grupu, organizirati susrete s prijateljima, sklapati nova prijateljstva, ali isto tako i postaviti ciljeve i planove za budućnost.

U svakom slučaju ovo je jako bitan mladi Mjesec – naziva se „osobni Mjesec“, jer se nalazi u kući želja, nadanja i snova.

Sada su vaše želje najbliže nebu jer su se Sunce i Mjesec spojili u kući želja i ne preostaje vam ništa drugo već da zamislite želju. Ili da kontaktirate uglednog prijatelja koji bi vam sada rado bio od pomoći.

Mladi Mjesec u 12. kući

U ovoj mističnoj i tajnoj kući mladi Mjesec će donijeti unutarnja preispitivanja i povlačenja.

Ovo je kao neka priprema za sljedeći mladi Mjesec koji će biti u vašoj prvoj kući kada ćete više biti usmjereni na sebe.

Sada biste si mogli postavljati razna pitanja, a odgovore ćete najlakše naći unutar sebe zbog čega je potrebno slušati svoj unutrašnji glas i svoju intuiciju koja će sada biti pojačana.

Odgovore na pitanja moći ćete pronaći i kroz meditaciju, snove ili čitanje nekih duhovnih knjiga.

U svakom slučaju ovo je vrijeme da se povučete u sebe i da ispitate svoje dubine u kojima biste mogli otkriti i poneke tajne.

Preporuka bi bila da ne uvodite neke velike promjene u životu već da se držite rutinskih i dobro poznatih stvari. Stvarajte mir u sebi na nekom povučenom ili skrivenom mjestu gdje ćete se moći dublje povezati sa svojim osjećajima i gdje ćete moći „napuniti baterije“.

Mentorski program 'Svjesno kreiranje'

PROGRAM OSOBNOG RAZVOJA ZA ŽENE