NERAVNOTEŽA U ČAKRAMA: Jesmo li tako rođeni, ili smo takvi postali?

Svi mi na planeti Zemlji patimo od neke vrste neravnoteže u čakrama, međutim na tu se neravnotežu kroz odrastanje naviknemo.

Vrlo često neravnotežu doživljavamo normalnom, pa čak i prirodnom.

Smatramo da smo u ravnoteži, jer ono kako se osjećamo je osjećaj koji pamtimo oduvijek. Neravnoteža tako postaje neka vrsta „zone komfora“.

 

Podrijetlo neravnoteže čakre može biti različito: ili smo tako rođeni, ili smo takvi postali.

Dakle, prirodno, urođeno ili stečeno.

 

Kad govorimo o čakrama i njihovom stanju, one mogu biti: PRAZNE, NEDOVOLJNO PUNE I PREPUNJENE.

 

A evo kako ćemo ih prepoznati:

 

Čakra koja u periodu razvoja nije dobila potrebnu energiju iz okruženja bit će PRAZNA.

To je primjer kod bebe koja u periodu razvoja nije dobila energiju ljubavi, pažnje i podrške roditelja.  U ovom slučaju, njena prva čakra se neće razviti, ali isto tako i meridijan koji nosi energiju prve čakre ostaje bez energije. U odrasloj dobi, ovaj se disbalans očituje u osjećaju nesigurnosti, nestabilnosti, težine, straha, manjka samopouzdanja. Također i u osjećaju da ne pripada, i da se nema na koga osloniti – da sve mora sama.

 

S druge strane, u slučaju kad se zalihe energije iz čakri previše troše, čakra postaje NEDOVOLJNO PUNA.

Najčešći je to slučaj kod druge i treće čakre.

Ovaj disbalans je čest kod osoba koje se previše fizički naprežu. Pretjerani fizički rad troši energiju druge čakre, zbog čega ove osobe s vremenom počinju osjećati bolove u dijelu tijela i organima koji su povezani s njome – u donjem dijelu leđa i u bubrezima. Energiju druge čakre je lako obnoviti ako joj posvetimo malo pažnje – odmor i pravilna prehrana vrlo brzo će balansirati njenu energiju.

 

Za PREPUNJENU čakru možemo reći da je druga strana medalje, jer kao što nedostatak ljubavi, pažnje i podrške roditelja dovodi do disbalansa, tako i pretjerana briga i pretjerana pažnja uzokuju disbalans u čakrama.

Na primjer, pretjerano brižni roditelji koji svojoj djeci često govore: „Pusti, ja ću…“ ili „Nemoj, ti si još malena/maleni…“, ne rade uslugu svojoj djeci. Također, i kod djeteta koje odrasta u obitelji koja mu osigurava sve materijalno i  „daje mu sve na pladnju“, može doći do prepunjenosti treće čakre i energetske neravnoteže u meridijanima želuca, slezene, jetre i žuči. U odrasloj dobi, ovaj disbalans se može uočiti kao problem s organima koji nose nazive ovih meridijana.

 

Kao što i sami možete zaključiti iz svega navedenog – bilo koja neravnoteža nije dobra, i trebat će vašu punu pažnju.

Stručni i obučeni energetski terapeuti i iscjelitelji, mogu vam pomoći da svoje čakre dovedete u balans,  a time uravnotežite i svoj život i svoje odnose.

Ja osobno, svojim klijentima pomažem da uravnoteže svoje čakre – a time i svoj život i odnose, kroz usluge energetske terapije, Rekonekcije i mentorski program “Svjesno kreiranje”. Također sam i podrška i mentor polaznicima Akademije za energetsku terapiju u postupku osposobljavanja za zvanje ENERGETSKI TERAPEUT.

 

Povezane teme:

ENERGETSKA TERAPIJA

REKONEKTIVNO ISCJELJIVANJE

OSOBNA REKONEKCIJA

MENTORSKI PROGRAM SVJESNO KREIRANJE

AKADEMIJA ZA ENERGETSKU TERAPIJU

Mentorski program 'Svjesno kreiranje'

PROGRAM OSOBNOG RAZVOJA ZA ŽENE