ZAROBLJENE EMOCIJE – emocionalni teret zbog kojeg se možete razboljeti

ŠTO JE EMOCIJA?

Emocija je vibracija čiste energije.

Svaka emocija ima svoju jedinstvenu frekvenciju.

Emocije generira naše tijelo i to na temelju dva kriterija:

1. onog što trenutno doživljavamo

2. onog što naše tijelo i um čuvaju iz prošlih iskustava.

Ako znamo da je sve u Svemiru napravljeno od energije, onda nam nije teško razumijeti i to da su naše emocije energija. Također  znamo i da je naše tijelo energija.

S obzirom da je fizika dokazala da energije utječu jedna na drugu – onda nije teško zaključiti i shvatiti to, da naše emocije utječu na naše tijelo, jer su i jedno i drugo – ENERGIJA.

Emocije na nas djeluju na mentalnoj, emocionalnoj i fizičkoj razini postojanja.

ZAROBLJENE EMOCIJE

Svi mi imamo neke „mračne“ trenutke svog života. I u tim trenucima doživjeli smo tjeskobu, tugu, ljutnju, bijes, strah i slično. Možda smo doživjeli i anksioznost, depresiju, nisko samopoštovanje ili neku drugu negativnu emociju. Svako ljudsko biće na ovoj planeti, složit će se s tim, i potvrdit će, da je nekad doživjelo neku negativnu emociju. Međutim, većina tih ljudi ne razmišlja o tim emocijama kao o nečemu čime bi se trebali baviti. Ne razmišljaju da je to nešto što njima možda danas stvara određene izazove.

Jako je bitno da obraćamo pažnju na traume koje smo doživjeli jer se trauma pohranjuje u našem podsvijenom umu. Tako se često događa da iako su se neke traume dogodile jako davno, iskustva –  tj. emocije koje prate te traume – prate nas  do kraja života. A da toga uopće nismo svjesni.

Traume mogu stvarati velike izazove u našem životu, u odnosima, po pitanju zdravlja ili po pitanju donošenje nekih važnih odluka. Vrlo je izvjesno i da stvaraju određeni oblik samosabotaže, pa se nerijetko pitamo – zašto smo „sami svoj najveći neprijatelj“?

ENERGETSKI ZIDOVI OKO SRCA

Zarobljene emocije koje nismo procesuirali vrlo često postaju dio energetskog zida oko našeg srca. S obzirom da znamo da je srce energetski najsnažniji organ našeg tijela, a o čemu svjedoči i činjenica da ima čak 60 posto jače elektromagnetsko polje od mozga, nije čudno da podsvijesno želimo zaštiti ovaj organ – i to upravo od negativnih emocija koje ga povređuju.

Ako ste osoba koja je barem jednom u životu osjetila „bol u srcu“ ili vam je netko „slomio srce“ – postoji velika vjerojatnost da imate energetski zid oko svoga srca koji ste postavili kao zaštitu od budućih povreda i boli.

Istina je da ovaj zid štiti vaše srce, međutim ovi zidovi koje ste postavili, na žalost imaju i svoju negativnu stranu, a to je da sprečavaju pozitivnim emocijama poput ljubavi, zahvalnosti i obilja da dođu u vaš život.

ENERGETSKOM TERAPIJOM OSLOBODITE SE TERETA KOJI NOSITE U SVOM TIJELU

Provođenjem energetske terapije zarobljene emocije u tijelu najprije se „detektiraju“, a zatim se  oslobađaju.  Oslobađaju se zarobljene emocije koje kroz život nismo procesuirali, ali također i emocije koje naši roditelji nisu procesuirali, pa su njenu energiju u trenutku začeća prenijeli na nas.

Ovaj dio energetskog emocionalnog nasljeđa je vrlo zanimljiv, i na njega se posebno obraća pažnja tijekom provođenja energetske terapije. Jer, isto kao što možemo naslijediti boju očiju, boju kose, visinu ili oblik nosa od svoje majke ili oca, isto tako možemo naslijediti i „njihovu“ zarobljenu emociju. Drugim riječima rečeno – vrlo je izvjesno, i vjerojatno, da ste naslijedili neke zarobljene emocije svojih roditelja, a da toga uopće niste svjesni.

Znanstveno je dokazano da se emocionalno nabijena sjećanja prenose s generacije na generaciju. Tako je u jednoj znanstvenoj studiji utvrđeno da potomci onih koji su preživjeli Holokaust u Drugom Svjetskom ratu, imaju genetske promjene na svom DNK, a posebno u onim oblastima koje su zadužene za regulaciju hormona stresa. Te osobe su generalno bile  osjetljivije, i teže su se borile i nosile sa stresom.

Energiju zarobljenih emocija predaka dobivamo u času začeća, što znači da je možemo naslijediti isključivo od naših bioloških roditelja, i po tome je ona jedistvena i razlikuje se od ostalih zarobljenih emocija. Osobe koje imaju braću ili sestre, vrlo je vjerojatno da s njima dijele iste nasljeđene emocije svojih bioloških roditelja – iako, kao i kod drugog genetskog materijala (npr. boje očiju ili kose), to ne mora biti pravilo.

ZAROBLJENE EMOCIJE KOJE NAJČEŠĆE NOSIMO U SEBI

TUGA, SREĆA, SRAM, KRIVNJA, BOL, GAĐENJE, BIJES I STRAH najčešće su emocije koje nosimo pohranjene u svome tijelu i svome srcu.

Oslobađanjem i otpuštanjem ovih emocija osjetiti se olakšanje, a kroz vrijeme – i značajno poboljšanje na fizičkoj, mentalnoj i emocionalnoj razini.

I zato, ako se već duže vrijeme osjećate loše i kao da vam ništa ne polazi za rukom, zapitajte se – da li možda nosite emocionalni teret koji uzrokuje to stanje…

POVEZANA TEMA:

Energetska terapija

Akademija za energetsku terapiju

Mentorski program 'Svjesno kreiranje'

PROGRAM OSOBNOG RAZVOJA ZA ŽENE